Ventilasjonsrens

Godt inneklima er viktig for helse, trivsel og læringsevne, men likevel er det mange som utsetter rens av ventilasjonsanlegget sitt helt til de begynner å få allergiske reaksjoner eller tilbakevendende luftveisinfeksjoner. 

Hvis man stadig vekk har hodepine eller føler seg trøtt og uopplagt i sitt eget hjem, er kanskje ikke ventilasjonsanlegget den første man legger skylden på. Men et rent og og effektivt ventilasjonsanlegg har faktisk mye å si for din helse og trivsel.

Hvis ikke ventilasjonsanlegget ditt fungerer som det skal, kan du oppleve allergiske reaksjoner, problemer med luftveiene, tretthet eller irritasjon i slimhinnene.

Et rent ventilasjonsanlegg skaper bedre inneklima og begrenser fuktskader i boligen. Din Ventilasjon utfører alle tjenester innenfor ventilasjonsrens.

Tegn på dårlig inneklima

Hvis du lurer på om det er et usunt inneklima som kan føre til helseplager i boligen din, er det enkelte ting du kan se etter. 

• Sjekk speilet på badet etter du har dusjet. Hvis det fortsatt er dugg på speilet etter fem minutter, kan dette bety at det er dårlig ventilasjon på badet.
• Kjenner du matlukt andre steder enn på kjøkkenet? Dette kan tyde på at luften strømmer i feil retning. 
• Kontroller ventilene ved å holde et stykke toalettpapir mot dem. Papiret skal suges mot ventilen eller blåse utover hvis det er en tilluftsventil.
• Muggskader kan også være et tegn på dårlig ventilasjon. Muggsopp trives spesielt godt i rom med høy luftfuktighet, som i kjelleren eller på badet. 

Unngå helseplager og fuktskader

For å unngå unødvendige helseplager eller fuktskader i boligen er det altså viktig at du får utført ventilasjonsrens jevnlig. Friskt og godt inneklima er spesielt viktig for barn og personer med astma eller allergi. 

Rens og vedlikehold av ventilasjonsanlegget bør utføres minst én gang i året, og dette er noe vi i Din Ventilasjon kan hjelpe deg med. Vi utfører rengjøring av avtrekksventiler og bytter filter i anlegget ditt.

For å utføre ventilasjonsrens bruker vi en roterende børste og en kraftig støvsuger for å rense ventilasjonskanalene. Etter vi har renset ventilasjonskanalene og byttet ut filtrene i ventilasjonsanlegget, rengjør vi ventilasjonsaggregatet ditt. 

Alt dette gjør at du får ren, frisk luft i hjemmet ditt. Jevnlig ventilasjonsrens gjør også at du får lavere strømutgifter. Dette er fordi rene ventilasjonskanaler sørger for effektiv luftgjennomstrømming. 

Når bør du bestille ventilasjonsrens?

Den beste tiden å få utført en ventilasjonsrens i hjemmet eller på kontoret, er på våren. På sommeren kan det bli spesielt varm og tett luft inne, noe som kan føre til at du får mindre energi og dårligere konsentrasjon. 

På våren er det også akkurat varmt nok til at vi kan gjøre målinger for å sjekke anleggene før sommersesongen. En årlig ventilasjonsrens er viktig både for helsen, trivselen og for boligen din. 

Din Ventilasjon kan hjelpe deg med alt innenfor ventilasjonsrens. Vi holder til i Ski og tar oppdrag i hele Viken og Oslo. Målet vårt er å skape god ventilasjon og dermed bedre livskvalitet for den enkelte.

Vi tilbyr kostnadsfri befaring. Kontakt oss angående ventilasjonsrens i dag!

Gratis befaring

Rask og effektiv service. Anbefales!

Ønsket rens av ventilasjonsanlegg og kanaler og fikk rask og effektiv service fra veldig hyggelige karer.

Filter skiftet de når de var ferdig.

Styret Fjellveien i Fjellstrand

Kontakt oss

Kontakt oss for en kostnadsfri befaring.

Gratis befaring

Vi kan ringe deg for å avtale tid.