Ventilasjonsanlegg

De fleste av oss prøver å leve en sunn livsstil for å føle oss bra, men har du tenkt på at et sunt inneklima også er helt avgjørende for helsen? 

Ifølge Folkehelseinstituttet kan dårlig inneklima irritere huden og slimhinnene, og det er barn som blir lettest påvirket. Dårlig inneklima kan gi luftveissykdommer, allergi eller astma. Enkelte merker også at de får hodepine eller blir trøtte og uopplagte av dårlig inneklima.

Hvis du har problemer med allergiske reaksjoner eller tilbakevendende luftveisinfeksjoner, kan det altså hende at det er et problem med ventilasjonsanlegget i boligen din. 

Et velfungerende ventilasjonsanlegg er viktig både for boligen og for ditt eget velvære. Din Ventilasjon kan hjelpe deg med å få et optimalt inneklima.

Hva er et ventilasjonsanlegg

Ventilasjon er det som fornyer luften i innendørs. Et velfungerende ventilasjonsanlegg sørger for å bytte ut gammel brukt luft med ny frisk luft. Slik sikrer vi et godt klima innendørs. Avhengig av hvor omfattende og teknisk anlegget er, kan vi blant annet også kontrollere fuktighet og temperatur.

God ventilasjon også viktig for boligen

Dette kan vi i Din Ventilasjon hjelpe deg med. Vi jobber for at våre kunder skal få et godt inneklima som skaper et større velvære i hverdagen. 

Et balansert ventilasjonsanlegg skal transportere brukt luft ut og levere frisk luft inn i boligen. Dette er ikke bare bra for helsen din, men også for boligen.

Et velfungerende ventilasjonsanlegg reduserer nemlig risikoen for at boligen får fuktskader og kondens. Hvis det kommer fukt inn i ventilasjonssystemet, kan dette bidra til at det dannes irriterende stoffer som fører til en oppvekst av mikroorganismer.

Dårlig ventilasjon i hjemmet er et spesielt stort problem på vinteren, når vi ikke lufter ut like mye som på sommeren. Hvis du har hjemmekontor og det er dårlig ventilasjon i boligen din, kan du derfor begynne å merke at du blir slapp og ukonsentrert når du prøver å jobbe.

Fordeler med god ventilasjon

Som nevnt over er det flere grunner til at god ventilasjon er positivt, og nedenfor har vi ramset opp noen av disse fordelene med å ha et godt ventilert bygg. 

  • Bidrar til bedre helse
  • Reduserer risikoen for å utvikle astma og allergier
  • Øker produktiviteten 
  • Sparer energi
  • Bidrar til et sunnere og lunere innemiljø
  • Reduserer risiko for fuktskader og kondens i boligen

Våre tjenester

Din Ventilasjon kan hjelpe deg enten du er en privatperson eller eier en bedrift som trenger service og vedlikehold av ventilasjonsanlegg.

Et balansert ventilasjonssystem sørger for å frisk, renset luft inn i lokalene, noe som fører til bedre produktivitet og konsentrasjon.

Hvis det er lenge siden ventilasjonen i hjemmet eller på kontoret ditt har blitt sjekket, kan du kontakte oss og bestille en gratis befaring.

Filterbytte

Vi begynner vedlikeholdet med å bytte ut ventilasjonsfilteret ditt. Dette gjør at ventilasjonsanlegget fungerer bedre, du får et bedre inneklima og et lavere energiforbruk. 

Hvor ofte du bør bytte ut filteret kommer litt an på hvor du bor og om du for eksempel har pollenallergi. Det anbefales imidlertid at man bytter filteret minst én gang i året.

Kanalrens og vifteservice

Etter filterbyttet utfører vi rengjøring av avtrekksventiler og tilluftsventiler. Vi bruker spesialutstyr for å rense ut avfallsstoffer fra kanalene. 

Dette hindrer spredning av pollen, støv, sopp og mugg, og forebygger problemer som astma og luftveisinfeksjoner.

Etter dette rengjør vi ventilasjonsaggregatet. Vi kan også utføre vedlikehold av ventiler og justere disse i henhold til byggets reguleringskrav.

Få utført ventilasjonsrens før sommeren

For høye innetemperaturer og dårlig ventilasjon er et vanlig problem på sommeren. Dette kan være spesielt plagsomt hvis man jobber på et kontor der inneklimaet gjør at man har vanskeligere for å konsentrere seg og ikke får nok frisk luft. 

Derfor er det ideelt å få utført ventilasjonsrens på våren. Da er det varmt nok i luften til at vi kan gjøre målinger for å sjekke anleggene før sommersesongen. 

Det samme gjelder om du sitter på hjemmekontor – det er vanskelig å holde seg konsentrert i et rom med tett luft og et ventilasjonsanlegg som ikke fungerer som det skal.

Om Din Ventilasjon

Din Ventilasjon holder til i Ski og tar oppdrag i hele Viken fylke og i Oslo. Vi jobber med service og vedlikehold av ventilasjonsanlegg, noe som gir kundene bedre innemiljø og trivsel.

Et effektivt ventilasjonsanlegg skal bringe ny luft inn i hjemmet og trekke den gamle luften ut. Når du vedlikeholder ventilasjonsanlegget ditt jevnlig, kommer du til å merke at luften inne blir friskere og at du føler deg bedre. 

Hvis du trenger service eller vedlikehold av ventilasjonsanlegget ditt, så kontakt oss i dag. Vi tilbyr gratis befaring.

Gratis befaring

Rask og effektiv service. Anbefales!

Ønsket rens av ventilasjonsanlegg og kanaler og fikk rask og effektiv service fra veldig hyggelige karer.

Filter skiftet de når de var ferdig.

Styret Fjellveien i Fjellstrand

Kontakt oss

Kontakt oss for en kostnadsfri befaring.

Gratis befaring

Vi kan ringe deg for å avtale tid.