Ventilasjonsaggregat

De siste årene har det vært lovpålagt å installere såkalte balanserte ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i norske hjem. Slike ventilasjonsanlegg har to kanalsystemer: et som fører frisk, oppvarmet luft inn i rommene, og et som trekker den gamle inneluften ut.

Dette ventilasjonssystemet har mange fordeler. Varmegjenvinningen gjør at anlegget bruker minst mulig energi og at du sparer penger på strøm. Det gjør også at du får et bedre inneklima og gir deg god kontroll på luftmengdene i din bolig.

Et ventilasjonsaggregat er en viktig del av ventilasjonsanlegget i boligen din, og bør rengjøres jevnlig. Dette er en av tjenestene Din Ventilasjon kan hjelpe deg med.

Hva er et ventilasjonsaggregat?

Et balansert ventilasjonsanlegg består blant annet av et ventilasjonsaggregat. Et ventilasjonsaggregat er en enhet som inneholder en varmegjenvinner, filtre og vifter.

For at ventilasjonssystemet skal fungere optimalt og du skal få et sunt inneklima, er det viktig å foreta en jevnlig rens av hele ventilasjonsanlegget og ventilasjonsaggregatet.

Dette er fordi skitne ventilasjonsanlegg kan gjøre at du puster inn helseskadelige partikler. Ventilasjonsanlegg som ikke har blitt vedlikeholdt på flere år kan gjøre at du får et usunt inneklima og helseplager som nedsatt konsentrasjon, tretthet og luftveisinfeksjoner.

Det kan også føre til høyere brannfare og høyere strømregninger enn nødvendig. Din Ventilasjon kan hjelpe deg med å unngå dette. Vi holder til i Ski og utfører rens av ventilasjonsanlegg og ventilasjonsaggregat for alle som bor i Oslo og Viken fylke.

Ventilasjonsanlegget bør rengjøres grundig minst én gang i året, eller flere ganger dersom du har astma eller allergi.

Slik renser vi ventilasjonsanlegget ditt

Selv om man kanskje ikke ser eller merker så mye til ventilasjonsanlegget sitt, er det altså veldig viktig at man vedlikeholder det. Et ventilasjonsanlegg eller et ventilasjonsaggregat som ikke vedlikeholdes kan bidra til et helseskadelig inneklima.

Vår service begynner med at vi skifter ut filtrene i ventilasjonsaggregatet. I disse filtrene kan det lagre seg store mengder støv og pollen, og derfor bør de byttes ut minst én gang i året.

Etter dette bruker vi roterende børster og en kraftig støvsuger for å fjerne avfall fra ventilasjonskanalene. Vi renser også ventilasjonsaggregatet grundig. Dette gjør at du får ren, frisk luft inn i hjemmet og at brannfaren reduseres.

Har du tørr luft i hjemmet?

På vinteren skrur vi gjerne opp varmen i hjemmet, noe som gjør at luftfuktigheten blir lavere. Dette kan gjøre at man får tørr hud og irriterte slimhinner, og de siste årene har det kommet forskjellige typer luftfuktere som skal motvirke dette problemet.

Den enkleste løsningen for å unngå «tørr luft» er imidlertid å skru ned temperaturen på varmeovnene dine. Da blir luftfuktigheten automatisk høyere.

Om Din Ventilasjon

Et balansert ventilasjonsanlegg med et velfungerende ventilasjonsaggregat gjør at luften i hjemmet ditt blir friskere og at du føler deg bedre.

Målet vårt er at du skal få bedre luftkvalitet i hjemmet ditt, og dermed økt velvære i hverdagen. Våre tjenester bidrar også til å hindre fuktskader og redusere brannfaren i ditt eget hjem.

Din Ventilasjon er eksperter på ventilasjon i hjemmet, og hjelper deg gjerne med service og vedlikehold av ditt ventilasjonsanlegg.

Kontakt oss for en kostnadsfri befaring, eller ring oss for en hyggelig prat.

Gratis befaring

Rask og effektiv service. Anbefales!

Ønsket rens av ventilasjonsanlegg og kanaler og fikk rask og effektiv service fra veldig hyggelige karer.

Filter skiftet de når de var ferdig.

Styret Fjellveien i Fjellstrand

Kontakt oss

Kontakt oss for en kostnadsfri befaring.

Gratis befaring

Vi kan ringe deg for å avtale tid.