Rens av ventilasjonsanlegg

De fleste boliger og bygg har ventilasjonsanlegg som skal sørge for at gammel luft transporteres ut og ny, frisk luft kommer inn.

Et velfungerende ventilasjonsanlegg bidrar til et sunt inneklima, mindre brannfare, lavere strømkostnader og mindre risiko for å utvikle helseplager.

Men siden man ikke ser så mye til ventilasjonsanlegget i boligen sin, er det lett å glemme at disse anleggene også trenger en jevnlig rens. Gjennom årene kan det samle seg opp støv, skitt og mugg i ventilasjonskanalene.

Dette reduserer luftkvaliteten betydelig, og derfor bør du få utført rens av ventilasjonsanlegg minst én gang i året.

Har boligen din mugg eller dårlig inneklima? Dette kan være tegn på at du trenger en rens av ventilasjonsanlegg. Din Ventilasjon har lang erfaring med ventilasjonsrens.

Frisk luft gir deg bedre helse

Har du noen gang sittet på et varmt kontor med dårlig ventilasjon midt på sommeren? Da har du kanskje merket hvor mye inneklimaet har å si for hvordan du presterer på jobb.

Med en gang du kommer deg ut i frisk luft, føler du deg lettere i hodet, du har lettere for å konsentrere deg og føler deg mer våken.

Det samme gjelder i ditt eget hjem. Hvis du har forsømte ventilasjonsanlegg som ikke har blitt vedlikeholdt på flere år, får du ikke nok frisk luft inn i hjemmet til å føle deg vel.

Dårlig inneklima kan gi deg helseplager som luftveisinfeksjoner, irriterte slimhinner, hodepine og tretthet. Dette er spesielt plagsomt for mennesker med astma eller allergi.

Reduserer brannfaren

Skitne, nedstøvede ventilasjonsanlegg kan også være brannfarlig. I kanalene som trekker ut luft via kjøkkenviften kan det også bygge seg opp store mengder fett som gjør brannfaren større.

Når vi utfører rens på ventilasjonsanlegg, bruker vi roterende børster og en kraftig støvsuger som fjerner støv og avfallsstoffer. Vi tilbyr også rens eller bytte av rør til kjøkkenviften. Dette gjør at du får et sunnere inneklima og mindre brannfare i boligen din.

Godt inneklima er spesielt viktig for barn

Små barn er spesielt sårbare når det kommer til dårlig inneklima. Barna oppholder seg aller mest i hjemmet, og blir lettere smittet av virus- og bakteriesykdommer enn voksne.

Astma er en sykdom som er spesielt utbredt blant barn, og ifølge LHL har antall barn med astma firedoblet siden 1970.

Dette kan blant annet komme av at barn oppholder seg mye inne og puster inn helseskadelige partikler. Jevnlig rens av ventilasjonsanlegg kan forebygge helseplager som astma og allergi.

Rene ventilasjonsanlegg gir lavere strømkostnader

Hvis du sørger for å få utført jevnlig rens av ventilasjonsanlegg, vil du også få lavere strømkostnader. Dette er fordi rene ventilasjonskanaler gir bedre luftgjennomstrømming.

Et rent og velfungerende ventilasjonsanlegg er altså en investering med tanke på strømforbruk, helse og brannsikkerhet.

Når skal ventilasjonsanlegget rengjøres?

Det finnes ingen regler for når du skal rense anlegget, men hovedsakelig er våren den beste tiden å gjøre en rens av ventilasjonskanaler- og anlegg på. Dette skyldes at temperaturen er passe nok til å kunne utføre målinger for å sjekke anlegget i forkant av sommeren. 

På den måten sikrer du et godt klima innendørs fra av starten av sommeren. Anlegget bør renses minst én gang i året, men gjerne hyppigere hvis det er mulig. Jo oftere det renses, desto bedre klima og luft vil dere ha innendørs.

Vi hjelper deg med rengjøring av ventilasjonsanlegget

Din Ventilasjon kan hjelpe deg med alt innen rens av ventilasjonsanlegg. Vi holder til i Ski og utfører tjenester i Oslo og Viken fylke.

Målet vårt er å sikre et bedre inneklima og dermed større velvære for den enkelte. Kontakt oss i dag for en gratis befaring.

Gratis befaring

Rask og effektiv service. Anbefales!

Ønsket rens av ventilasjonsanlegg og kanaler og fikk rask og effektiv service fra veldig hyggelige karer.

Filter skiftet de når de var ferdig.

Styret Fjellveien i Fjellstrand

Kontakt oss

Kontakt oss for en kostnadsfri befaring.

Gratis befaring

Vi kan ringe deg for å avtale tid.