Kanalrens
Ventilasjon

Service og vedlikehold

En av de vanligste årsakene til dårlig inneluft, er ventilasjonssystemer som ikke fungerer som de skal. Interessen for service på tekniske installasjoner hjemme er ofte liten, noe som bidrar til å forringe både funksjonen og levetiden til systemene.

Sammenligner vi med bilene våre, selges det knapt en bil i dag uten klimaanlegg. I de fleste tilfeller inneholder disse filtre som bidrar til å rense luften. Hvis klimaanlegget slutter å virke, vil bilen mest sannsynlig bli satt på verksted.

I hjemmet vårt, hvor vi tilbringer betydelig mer tid enn i bilen, tenker vi ikke så mye på luftkvaliteten. Et dårlig vedlikeholdt ventilasjonssystem kan i seg selv være et problem for luftkvaliteten, ja, luften kan være verre enn den var uten ventilasjon.

Justeringen, dvs. innstillingene som er gjort når systemet er installert, er også veldig viktig for at effekten av systemet skal være god. Noen andre vanlige problemområder er:

• Filtre som er skitne gir et høyere trykkfall og dermed høyere energiforbruk. Gamle filtre er skitne filtre, så et filter må skiftes omtrent to ganger i året for å effektivt oppfylle sin funksjon. Det er enkelt å bytte filtre, omtrent like enkelt som å bytte en støvsugerpose.

Filter med lav separasjon kan føre til at skitt og mikroorganismer samler seg i tilluftskanalene og sprer seg derfra.

Smuss samlet i ventilasjonssystemet kan også på sikt føre til at luftstrømmene blir for lave, så det er veldig viktig å holde ventilasjonssystemet rent.

Å slå av viftene om natten kan også føre til at forurensning sprer seg gjennom kanalsystemet.

Fuktighetsproblemer kan skyldes dårlig regnbeskyttelse ved uteluftinnretninger eller kondens i kanalene på grunn av dårlig isolasjon.

Det beste er å aldri la denne typen problemer oppstå, som med de fleste problemer er vanskelig å fikse når de først er der. Det enkleste er å forhindre disse tingene ved å vedlikeholde ventilasjonssystemet regelmessig som du gjør resten av huset.

For at et anlegg skal fungere ordentlig, må alle service- og vedlikeholds instruksjoner regelmessig oppdateres.

Gratis befaring

Raskt og godt utført!
Via styret i sameiet fikk Beboere i Finstad Hageby tilbud fra Din Ventilasjon om rens av ventilasjon anlegg. Mange slo til på tilbudet som ble raskt og godt utført, bare gode tilbakemeldinger fra beboere. Anleggene hadde da vært i bruk i 6-7 år og særlig på badene var det mye groms som måtte fjernes.

Bjørn Næss / Styremedlem i Finstad Hageby

Kontakt oss

Kontakt oss for en kostnadsfri befaring.

Gratis befaring

Vi kan ringe deg for å avtale tid.